Home
Hotel ARCA
Romana English Deutsch
  Esti in sectiunea: Programe

  
 
 
 
 
 

Profesor Eugen Petrescu

Bun cunoscator al faunei Deltei Dunarii si Dobrogei continentale, va fi insotitorul grupurilor de birdwatching si nu numai.

Incepand cu 1990 devine unul dintre cei mai specializati si apreciati ghizi si tur lideri pentru birdwatching in Delta Dunarii si Dobrogea.

Intre 1995-2010 este angajat ca Danube Delta conservation officer la Societatea Ornitologica Romana (BirdLife Romania), implicandu-se cu multa dedicare In activitati de protectie a pasarilor. In acelasi timp a participat si la un program de educatie ecologica In scolile din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Din 1999 devine unul dintre principalii organizatori ai Taberei Nationale a Societatii Ornitologice Romane - In Delta Dunarii si zona lagunara, o tabara ce an de an da posibilitatea unui mare numar de elevi, studenti si membri ai SOR sa-si perfectioneze cunostintele despre pasari si sa-i faca adevarati promotori ai luptei pentru protejarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Redactor al revistei SOR - Despre Pasari Intre 2006-2012.

De peste 15 ani organizeaza si conduce actiunile de monitorizare si numarare a gastelor cu gat rosu (Red-breasted geese - Branta ruficollis) care ierneaza in Dobrogea.

Este membru In Consiliul Director al Societatii Ornitologice Romane - BirdLife Romania, In prezent Indeplineste functia de vicepresedinte al acesteia.


Program orientativ - Weekend

Acest program isi propune sa va ofere posibilitatea ca intr-un timp scurt sa descoperiti cat mai multe frumuseti ale Deltei. Delta Dunarii este o zona cu multe canale si lacuri, parte din desfasurarea programului se va face cu barca cu motor navigand pe canale mici de unde se pot observa de aproape pasarile.

Tulcea - Maliuc - Crisan - Dunarea Veche - Mila 23 - Canal Olguta - Canal Sontea - Canal M36 - Tulcea

Prima zi
sosire Tulcea, cazare hotel plutitor - in functie de momentul sosirii se efectueaza transferul spre Crisan (daca se soseste in Tulcea dupa ora 18:00, se acosteaza in Tulcea - daca se soseste inainte de ora 17:00 se pleaca spre Crisan), ora 20:00 cina pe hotelul plutitor, ora 21:30 informare despre programul zilei urmatoare si despre restul programului (prezentare generala).

A doua zi
mic dejun ora 9:00, ora 10:30 imbarcare pe BM sau pe barcile cu motor si deplasare catre sat Mila 23 pe ruta: Dunarea Veche - Canal Bogdaproste - Lac Bogdaproste - Lac La Amiaza - Lac Trei Iezere - Canal Eracle - sat Mila 23, ora 13:00 pranzul pe ponton - deplasare cu hotelul plutitor pana la cot Candura - deplasare cu barcile cu motor pe ruta canal Sontea Noua (Candura) - Scaunele, ora 20:00 cina.

A treia zi
mic dejun ora 9:00, ora 10:30 imbarcare in barcile cu motor, plecare si vizitare colonie Lacul cu Cotete, intoarcere la hotelul plutitor pe traseul: Lac cu Cotete - Canal Trofilca - canal 36, ora 12:00 imbarcare pe hotelul plutitor, ora 13:00 pranzul si plecare spre Tulcea, sosire Tulcea ora 16:00  ANPC   I   RBDD  

Despre noi   I   Hotel ARCA   I   Programe   I  Tur virtual   I   Galerie foto   I  Delta Dunarii   I   Contact   I   Rezervari

Copyright 2012 - Ciconia Travel -  Toate drepturile rezervate
Site realizat de Debit Services SRL