Hotel ARCA
Romana English Deutsch
Esti in sectiunea: Delta Dunarii

  
 
 
Delta dunarii este una dintre cele mai mari zone umede din lume - ca habitat al pasarilor de apa si cea mai întinsa zona compacta de stufarisuri de pe planeta si poate fi considerata un muzeu viu al biodiversitatii, cu 30 tipuri de ecosisteme, de valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal.

Delta Dunarii este limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la nord formeaza granita cu Ucraina, iar în est se varsa în Marea Neagra. Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° latitudine N si de meridianul de 29°, longitudine E.

Delta Dunarii se încadreaza în spatiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice. Spatiile acvatice plane si foarte întinse, acoperite în diferite grade cu vegetatie, întrerupte de insulele nisipoase ale câmpurilor marine,

alcatuiesc o suprafata activa specifica deltei si lagunelor adiacente, cu totul diferita de cea a stepelor pontice.

Delta Dunarii este unica delta din lume, declarata rezervatie a biosferei in 1990 prin includerea acesteia în reteaua internationala a rezervatiilor biosferei, în cadrul Programului “OMUL SI BIOSFERA”(MAB) lansat de UNESCO.

Orasul Tulcea este poarta de acces catre Delta Dunarii. Ridicat pe sapte coline acest fost oras comercial a devenit in prezent un important port riveran si maritim, precum si cel mai important centru al industriei de pescuit din Romania. Interesul pentru Delta a atras dupa sine si dezvoltarea fara precedent a turismului.

Ca puncte de interes turistic in municipiul Tulcea amintim Muzeul de Arheologie si Istorie, Muzeul de Etnografie si Folclor, si, mai ales, Muzeul Deltei Dunarii.

  ANPC   I   RBDD  

Despre noi   I   Hotel ARCA   I   Programe   I  Tur virtual   I   Galerie foto   I  Delta Dunarii   I   Contact   I   Rezervari

Copyright 2012 - Ciconia Travel -  Toate drepturile rezervate
Site realizat de Debit Services SRL