Hotel ARCA
Romana English Deutsch
Esti in sectiunea: Delta Dunarii Fauna

 

Bizam (Ondatra zibethicus)
 
Gasca cu gatul rosu
 

Delta Dunarii adaposteste peste 3.400 de specii de animale vertebrate si nevertebrate, cu numeroase unicate nationale, europene si mondiale.

Numarul si varietate acestora sunt asigurate de zonele mai inalte, ocolite in general de ape. Putem spune ca prin diversitatea impresionanta a habitatelor si a formelor de viata pe care le gazduieste intr-un spatiu relativ restrins, Delta Dunarii constituie un adevarat muzeu al biodiversitatii de o valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal. Intalnim vidra, nurca, bizamul (blanuri pretioase), iepurele, mistretul, vulpea, lupul, dihorul pisica salbatica, sacalul, cainele enot . Nisipurile adapostesc broaste testoase, vipere, colonii de serpi.

Ornitofauna Deltei insumeaza mai mult de 300 de specii din care 70 extraeuropene. Sunt inregistrate 5 tipuri principale:

  • mediteranean (starc, tiganus, cormoran mic, vultur plesuv, piciorong, ciocintors, califar, pelican),
  • european ( privighetoarea de stuf, presura, boicusul, randunelele de mare, pescarusul, vulturul pescar, vulturul codalb),
  • siberian (lebada cantatoare, fluierarul, fundacul popular, becatina comuna, cocorul, gasca cu gat rosu),
  • mongolic (vulturul plesuv, soimul dunarean),
  • chinez (egreta, lebada muta, cormoranul mare, rata mandarin).

Pasari - monumente ale naturii
Aici putem enumera (pelicanul comun si cret, lopatarul, egreta mare sau starcul alb, egreta mica, lebada muta, lebada cantatoare, piciorongul, ciocintorul, califarul rosu, vulturul codalb, gasca cu gat rosu ).

Pesti
Se cunosc cca. 150 de specii din care peste 30 in Delta propriu-zisa. Pe bratele de varsare ale Dunarii, prezente obisnuite sunt cega, obletul mare, morunul, nisetrul, pastruga, scrumbia, crapul, somnul, salaul, stiuca, mreana, avatul. Bibanul, caracuda si platica traiesc in apele mai calme iar mediul salmastru este populat de la biban si stiuca la chefal si cambula in functie de salinitatea apelor.
Dintre speciile de pesti intalnite in Delta un loc aparte il ocupa sturionii (morun, nisetru, pastruga, cega), chefalii si scrumbiile (Alosa Pontica).

Vulturul codalb Caine enot
(jder, bursuc de balta, bursuc cu barba)
Stiuca

 

  ANPC   I   RBDD  

Despre noi   I   Hotel ARCA   I   Programe   I  Tur virtual   I   Galerie foto   I  Delta Dunarii   I   Contact   I   Rezervari

Copyright 2012 - Ciconia Travel -  Toate drepturile rezervate
Site realizat de Debit Services SRL