Hotel ARCA
Romana English Deutsch
  Esti in sectiunea: Programe Obiective turistice

 

Gânditorul de la Hamangia
 
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
 
Cetatea  Enisala
 
Manastirea Sfantul Ioan Casian
 
Cheile Dobrogei

Dobrogea reprezinta teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra si mai este cunoscuta sub numele de Dacia Pontica sau Scitia Minor.

Acest teritoriu a fost locuit din timpuri stravechi (5.500-6000 ani ), dovada fiind descoperirile de catre arheologi a celor doua figurine de lut ars (reprezentînd un barbat sezînd pe un scaunel intr-o pozitie ce imita gestul gandirii, motiv pentru care a fost numit „ganditorul” si o femeie sezand alaturi, probabil consoarta lui) apartinand culturii de Hamangia o cultura neolitica din mileniul IV-II î.Hr., care a fost denumita astfel dupa vechiul sat Hamangia din comuna Istria, Dobrogea, astazi satul Baia, jud Tulcea.

Din punct de vedere administrativ cuprinde judetele Tulcea si Constanta fiind limitata la nord de Delta Dunarii si de Muntii Macinului, la est de Marea Neagra, si la vest de cursul inferior al Dunarii.

Iata doar cateva dintre obiectivele pe care le puteti vizita in Dobrogea

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este cea mai mare arie naturala protejata din tara, cu o suprafata de 500334 ha si care are triplu statut international: Rezervatie a Biosferei, sit Ramsar si sit al Patrimoniului Mondial Natural si Cultural.

Cetatea Medievala de la Enisala: (Yeni Sale, care în limba turca înseamna Noua vestire) Ruinele fortaretei medievale (numita si Eraclea sau Herkleia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Se pare ca genovezii au fost cei care au construit cetatea acum 700 de ani.

Cetatea Histria: Situata la 65 de km de Constanta, in satul Istria, comuna Istria, pe malul lacului Sinoe

Pestera Sfantului Casian: situata in apropierea satului Targusor este locul pe care vestitul teolog al Bizantului si, in acelasi timp, unul dintre intemeietorii monahismului l-a ales pentru a duce o viata asceta. Pestera Sfantului Ioan Casian gazduieste un schit de calugari si este vizitata anual de mii de enoriasi. Aici au fost gasite urme de locuire datand din sec. I i.H si pana in sec. X d.H.

Manastirea Sfantul Ioan Casian
:
situata in apropierea localitatii Targusor, pe Dealul Casienilor, este centrul unor situri arheologice in parte necercetate, un ansamblu de grote si adaposturi.

Biserica Ingropata din comuna Istria
: Construita inanul 1857, de locuitorii bulgarii. Lacasul de cult e pe jumatate ingropat, iar piatra necesara constructiei s-a adus din cetatea antica Histria. Biserica ingropata, prin constructia sa fara turle, este unica in Romania.

Situl arheologic Orgame – Argamum: Cetate situata in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.

Fortificatia Romana - Babadag: Situata la 5 km nord de Babadag.

Farul Vechi din Sulina: astazi muzeu, a fost construit la inceputul sec. al XIX-lea de autoritatile otomane, pe malul drept al Dunarii. Cu o inaltime de 17,34 metri si o forma tronconica, farul a Ramas la 2,5 Km distanta de malul marii, fiind unul din martorii transformarii liniei de coasta.
Din anul 2001 este transformat în muzeu. Expozitia amenajata în cele doua sali aflate la parterul complexului înfatiseaza prin documente si fotografii istoria Sulinei în perioada Comisiunii Europene a Dunarii si viata a doua personalitati marcante pentru orasul din punctul cel mai estic al tarii: dirijorul George Georgescu si Eugeniu Botez, cunoscut sub pseudonimul literar Jean Bart, care a îndeplinit functia de comisar maritim la începutul sec XX.

Cetatea Noviodunum - Isaccea: Cetatea este situata pe malul drept al Dunarii, in locul numit Pontonul Vechi, in apropierea orasului Isaccea, la cel mai important punct de trecere al fluviului.

Cetatea Garvan-Dinogetia: Numele cetatii este pomenit de catre Ptolomeu, apoi in Itinerarium Antonini si Notitia Dignitatum, avind origine getica.

Cetatea Halmyris - Murighiol: Situat la aproximativ 2,5 km est de comuna Murighiol si aproximativ 3 km de Dunavatul de Jos.

Cetatea Troesmis – Turcoaia: Se aflata in nord-vestul Dobrogei, situata pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.

Cetatea Arrubium –Macin: Se situeaza pe teritoriul orasului Macin in partea de nord-vest.

Cetatea Aegyssus – Tulcea: Situata pe Dealul Monumentului, in partea estica a orasului Tulcea.

Cetatea Salsovia - Mahmudia: Amplasata pe un promontoriu la baza caruia se afla bratul Sfantu Gheorghe.

Cetatea Ibida - Slava Rusa: Situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava.

Cetatea Proslavita - Nufaru
: Situata pe malul drept al bratului Sfantu Gheorghe, in comuna Nufaru.

Babadag Cetatuie: Situat la aproximativ 2,5 km NE de orasul Babadag, pe malul lacului cu acelasi nume, la circa 30 m stanga de varsarea paraului Tabana.

Rezervatia Cheile Dobrogei, aflata in custodia Academiei Romane, se intinde pe o suprafata de 285 de hectare, speciile de fosile care se gasesc in peretii calcarosi fiind unice in tara si perfect conservate.

Mai mult

  ANPC   I   RBDD  

Despre noi   I   Hotel ARCA   I   Programe   I  Tur virtual   I   Galerie foto   I  Delta Dunarii   I   Contact   I   Rezervari

Copyright © 2012 - Ciconia Travel -  Toate drepturile rezervate
Site realizat de Debit Services SRL